Klaske Bakker Over schrijven en boeken
Klaske Bakker, Over schrijven en boeken!
 
uitgaven.jpg

Publicaties

1. In april 2019 is mijn roman Het familieweekend verschenen bij uitgeverij Elikser ( ISBN 978 94 6365 137 0)

Tijdens een familieweekend komen herinneringen naar boven over wat er vroeger thuis heeft plaatsgevonden. Gebeurtenissen waar nooit over is gepraat, omdat moeder dat niet wilde. Alles blijkt heel anders te zijn gegaan, dan men altijd had gedacht.

Stapsgewijs wordt de familiehistorie ontrafeld, met een voor velen ongetwijfeld herkenbare dynamiek tussen broers en zussen.

Uit één van de recensies:

" Langzaam aan verandert de toon iets en merk je dat er onderliggende thema’s aangeroerd worden. Het blijkt dat het zorgeloze boerderijleven toch niet zo zorgeloos is als dat het lijkt. De schrijver heeft zeer geleidelijk een aantal emoties en zware thema’s laten invloeien in het verhaal. Dit is knap gedaan en langzaam verandert het boek van een vluchtig zorgeloos verhaal naar een roman met inhoud. Een mooi verhaal waarin je de emotie voelt en dat tegelijkertijd ook makkelijk leesbaar is. Herkenbaarheid en meeleven komen ook bij mij op."

2. In maart 2016 is mijn boek Blauwe tongen verschenen bij uitgeverij Elikser (ISBN, 978 90 8954 841 2).

Een verhalenbundel waarin de liefde het overkoepelend thema is en waarbij de verwarring en de onzekerheid die dit gevoel met zich mee kan brengen een belangrijke rol speelt. 

Uit een recensie: ‘… Er wordt gereisd, relaties ontstaan en springen, gevoelens en emoties borrelen, maar altijd zit er wel ergens een verrassingselement. Fris debuut…’.

3. Er zijn diverse verhalen van mij verschenen in verhalenbundels:

Top Bemmel, Uitgeverij Kontrast:
• Meisjesjaren. In: Vrienden waren ze, 2012
• Villa Marina. In: Ontmoetingen, 2013
• De zoon van Jannis. In: Reizigersgeheimen, 2014
• Terugreis. In: Gek van Reizen, 2015

Ikvertel, Uitgeverij De Waterslager:
• De ontmoeting. In: 30 bijzondere verhalen, 2010
• Eleni. In: 30 bijzondere verhalen, 2012

Lindenberg Schrijversboek:
• Landschap, 2008
• Een gele lentevlinder, 2009

4. Korte verhalen voor de website van de bewoners van mijn woonplaats: www.Onsoverbetuwe.nl.

 

 

 
Klaske portretfoto.JPG

Over mezelf

Ik ben geboren in Stuifzand, een klein dorp in Drenthe. Na de middelbare school ben ik verhuisd naar Groningen voor de studie 'Voeding en Diëtetiek'. In Groningen heb ik mijn man leren kennen en zijn onze kinderen geboren.

In 1995 zijn we verhuisd naar Elst, een mooi dorp in de Betuwe. Mijn beroep is diëtist. Ik vind het elke dag weer boeiend om te ervaren hoe belangrijk voeding is in relatie tot gezondheid en ziekte. 

In mijn vrije tijd wandel en fiets ik graag door de vrije natuur. Maar mijn grote passie is lezen en schrijven. Bij het schrijven ben ik met name geïnteresseerd in de innerlijke belevingswereld van mensen en hun relatie tot anderen. 

 

 

Schrijfopleiding en activiteiten

In 2015 ben ik geselecteerd voor de masterclass van Scheltema’s Schrijfacademie en heb ik diverse workshops van bekende auteurs mogen volgen.

In 2015 heb ik deelgenomen aan een schrijfretraite met persoonlijke coaching.

Van 2011- 2014 heb ik deelgenomen aan een schrijfgroep in Nijmegen en een schrijfcafé in Arnhem.

Van 2008- 2010 heb ik een schrijfopleiding gevolgd bij De Lindenberg, Huis voor de kunsten, te Nijmegen.