Klaske Bakker, Creatief Schrijven

Klaske Bakker

Creatief Schrijven
 

Over het schrijven

spreuk.jpg

In de vroege ochtend achter mijn pc gaan zitten en zo maar uit het niets beginnen aan een verhaal. Over een man en een vrouw die ruzie hebben en dan... Ja wat dan? Dat weet ik op dat moment nog niet. Al schrijvend wordt me pas duidelijk hoe het verder zal gaan.

Op de fiets naar mijn werk bedenken hoe het af zal lopen. Waarom hij, waarom zij... Om dan ‘s avonds na de warme maaltijd gauw nog even naar boven te gaan om verder te schrijven...

Soms verhalen opsturen voor schrijfwedstrijden en dan vol spanning wachten op de uitslag.

Een verzameling van mijn mooiste verhalen opsturen naar een uitgever, met als resultaat de uitgave van mijn debuut, de verhalenbundel Blauwe tongen.

Daarna verder werken aan het volgende boek. Gewoon omdat het zo leuk is. Na een paar jaar hard werken, mijn roman daar is. Een boek met een spannend verhaal. Dat mijn lezers niet weg kunnen leggen, omdat ze willen weten hoe het afloopt. Het Familieweekend een feit is!

Weer verder gaan, omdat je het niet kunt laten. Het schrijven een onderdeel is geworden van je leven, dat je niet meer weg kunt denken. Zich vanzelf een nieuw verhaal ontvouwt in je gedachten en zo Het verlaten tuinhuis ontstaan is.