Klaske Bakker, Over schrijven en boeken!

Klaske Bakker

Over schrijven en boeken
 
20211127_131309 2.jpg

Publicaties

Het verlaten tuinhuis, roman, november 2021, uitgeverij Elikser

Daniël en Fay hebben een paradijsje op een Grieks eiland. Jaren achtereen gaan ze er met veel plezier naar toe. Tot er iets vreselijks gebeurt met hun kleindochter, dat hun leven op zijn kop zet. Verteerd door schuldgevoel en van elkaar verwijderd door het zwijgen, proberen Daniël en Fay elk op hun eigen wijze met het gebeuren om te gaan.

Daniël gaat regelmatig naar zijn oude vriend Louis, in een dorpje ver weg in de bergen. Maar op een dag doet Louis niet open. Er heeft zich een nieuwe tragedie voltrokken. Als Daniël in het verleden van Louis duikt, komt hij tot een verbijsterende ontdekking.

Uit een van de eerste reacties: "Dit is zo'n boek waarin je begint te lezen en wat je dan eigenlijk niet meer weg wilt leggen. Het is een boek waarin de spanning heel mooi is opgebouwd.Het speelt zich af op een Grieks eiland,waarbij het landschap en de mensen zo mooi worden beschreven dat het net lijkt alsof je er zelf bent. Het gaat verder vooral over relaties, schuldgevoel, wraak, over hoe bepaalde gebeurtenissen het leven een andere wending kunnen geven dan je van te voren had bedacht."

Het familieweekend , roman, april 2019, uitgeverij Elikser 

Tijdens een familieweekend komen herinneringen naar boven over wat er vroeger thuis heeft plaatsgevonden. Gebeurtenissen waar nooit over is gepraat, omdat moeder dat niet wilde. Alles blijkt heel anders te zijn gegaan, dan men altijd had gedacht.

Stapsgewijs wordt de familiehistorie ontrafeld, met een voor velen ongetwijfeld herkenbare dynamiek tussen broers en zussen.

Uit één van de recensies:

" Langzaam aan verandert de toon iets en merk je dat er onderliggende thema’s aangeroerd worden. Het blijkt dat het zorgeloze boerderijleven toch niet zo zorgeloos is als dat het lijkt. De schrijver heeft zeer geleidelijk een aantal emoties en zware thema’s laten invloeien in het verhaal. Dit is knap gedaan en langzaam verandert het boek van een vluchtig zorgeloos verhaal naar een roman met inhoud. Een mooi verhaal waarin je de emotie voelt en dat tegelijkertijd ook makkelijk leesbaar is. Herkenbaarheid en meeleven komen ook bij mij op."

Blauwe tongen, verhalenbundel, maart 2016, uitgeverij Elikser .

Een verhalenbundel waarin de liefde het overkoepelend thema is en waarbij de verwarring en de onzekerheid die dit gevoel met zich mee kan brengen een belangrijke rol speelt. 

Uit een recensie: "… Er wordt gereisd, relaties ontstaan en springen, gevoelens en emoties borrelen, maar altijd zit er wel ergens een verrassingselement. Fris debuut…"

Diverse verhalen in verhalenbundels:

Top Bemmel, Uitgeverij Kontrast:
•  Vrienden waren ze, 2012: Meisjesjaren
•  Ontmoetingen, 2013: Villa Marina
•  Reizigersgeheimen, 2014: De zoon van Jannis
•  Gek van Reizen, 2015: Terugreis

Ikvertel, Uitgeverij De Waterslager:
• 30 bijzondere verhalen, 2010: De ontmoeting
• 30 bijzondere verhalen, 2012: Eleni

Lindenberg Schrijversboek:
• Landschap, 2008
• Een gele lentevlinder, 2009

www.Onsoverbetuwe.nl: korte verhalen