Klaske Bakker, Over schrijven en boeken!

Klaske Bakker

Over schrijven en boeken

Beste lezer van Het verlaten tuinhuis

Het verlaten tuinhuis V LR.jpg

De boekpresentatie was een groot succes en feest tegelijk. De aanwezigen hebben een of meerdere exemplaren van Het verlaten tuinhuis gekocht en velen hebben het inmiddels ook al gelezen. De lovende reacties via app, mail, telefoon of tijdens een gezellig samenzijn stromen sindsdien binnen: Dat het boek zo vlot leest! Dat je jezelf tijdens het lezen in Griekenland waant. Dat het zo spannend is zodat je het boek nauwelijks weg kunt leggen... Allemaal superleuk en het feestelijke gevoel dat ik tijdens de presentatie had, ervaar ik daardoor nog steeds. 

Mijn uitgever heeft het boek aangemeld bij het Centraal Boekhuis zodat het boek overal te koop is, de bibliotheken ingelicht, persberichten verstuurd naar kranten en boekwinkels, recensenten aangeschreven, tijdschriften en boekensites geïnformeerd. Ook zelf ben ik na de presentatie enthousiast doorgegaan met mijn promotieplan. Ik heb boekwinkels bezocht, kranten benaderd, gereageerd op aanvragen voor lezingen, geflyerd, posters opgehangen, stukjes geschreven op social media, op sites voor schrijvers en nog veel meer.

We zijn nu drie weken verder. Door de lockdown en de komende feestdagen is er een pauzemoment ontstaan. Even geen activiteiten meer. Kijken wat het boek verder gaat doen. Reacties van mensen die het boek in de kerstvakantie willen gaan lezen afwachten en de eerste officiële recensies tegemoet zien... In Het Nieuwe Jaar ga ik weer verder en ik hoop dan ook her en der te kunnen vertellen over mijn schrijven en boeken!

Allemaal de beste wensen voor 2022!

Liefs, Klaske

 

 

 

 

Blij met de eerste reacties op 'Het verlaten tuinhuis'!

WhatsApp Image 2021-12-01 at 10.48.44 (2).jpeg

'Prachtige roman. Van het begin tot het einde blijft het verhaal je boeien. Je wilt zo graag weten wat er gebeurd is en hoe het afloopt. De beschrijving van de wandelpaden, de omgeving, het dorp en het tuinhuis dicht aan de zee is zo mooi beschreven, dat je het gevoel hebt dat je daar aanwezig bent.'

 

'Klaske Bakker heeft weer een heerlijk boek geschreven.
In dit boek; wat zich afspeelt op een Grieks eiland ontvouwt zich langzaam
het persoonlijke drama in het leven van Daniël en Fay.
Een tweede verhaallijn : Louis komt naadloos samen in dat verhaal van Daniel en Fay. Vanaf bladzijde één wordt je meegenomen in dit verhaal en je wilt het boek niet meer wegleggen. Het is een roman over hoe het leven door een ongeluk een wending neemt. Over schuld, liefde, vriendschap en over veerkracht.
Klaske beschrijft de Griekse sfeer, het leven en de innerlijke drijfveren van mensen zo prachtig. Echt een aanrader!'

Boekpresentatie 'Het verlaten tuinhuis'

20211127_192701.jpg

'In deze donkere winter heb je één geluk: je kunt Het verlaten tuinhuis gaan lezen!' aldus Jitske Kingma, uitgeverij Elikser.

Zaterdag 27 november 2021 heb ik tijdens een feestelijke bijeenkomst in restaurant 'De pannekoekenbakker' te Slijk-Ewijk mijn nieuwe roman Het verlaten tuinhuis gepresenteerd.

De Schrijfkring van Forte Fit uit Elst heeft voor afwisseling in het programma gezorgd middels korte voordrachten en muziek. De aanwezigen waren heel enthousiast en velen hebben het boek gekocht! 

Nu is het wachten op de eerste reacties. Ik heb er alle vertrouwen in!

Het boek ligt bij de drukker!

Het verlaten tuinhuis V LR aangepast.jpg

Alles is klaar! Alles driedubbel nagekeken, geredigeerd en gecorrigeerd. Uitvoerig overleg gehad over het ontwerp voor de omslag en de tekst op de achterkant. Nog een laatste blik op het binnenwerk en toen de eerste proefdruk, met alles erop en eraan. Toch nog een paar details gevonden die niet klopten en die nog aan te passen waren ...

En dan is nu alles definitief en heeft de uitgever het complete pakket naar de drukker gestuurd en verwacht ik eind deze week het eerste stapeltje boeken met de titel 'Het verlaten tuinhuis'!

Het moment dat de postbode aanbelt met aan zijn voeten een grote doos en je weet dat ze daarin zitten, de boeken met jouw naam erop, dat moment is zo allemachtig prachtig ...

Ik zit er klaar voor!

Het verlaten tuinhuis verschijnt 27 november!

Het verlaten tuinhuis V LR.jpg

Jaren achtereen waren Daniël en Fay hun gasten geweest en de band die in die jaren was ontstaan, had standgehouden nadat Daniël en Fay hun eigen huisje op het eiland hadden gekocht, maar het was een vorm van vriendschap die was gebaseerd op zomers geluk met gezellige avonden op het terras en zo nu en dan een gezamenlijk etentje ergens in het centrum, en ze waren er niet zeker van of dat voldoende was om de huidige situatie het hoofd te kunnen bieden. Met name Sofia was bang dat ze de verkeerde dingen zou zeggen, te veel zou vragen of juist te weinig.

Daniël en Fay hebben een paradijsje op een Grieks eiland. Jaren achtereen gaan ze er met veel plezier naar toe. Tot er iets vreselijks gebeurt met hun kleindochter, dat hun leven op zijn kop zet. Verteerd door schuldgevoel en van elkaar verwijderd door het zwijgen, proberen Daniël en Fay elk op hun eigen wijze met het gebeuren om te gaan.
Daniël gaat regelmatig naar zijn oude vriend Louis, in een dorpje ver weg in de bergen. Maar op een dag doet Louis niet open. Er heeft zich een nieuwe tragedie voltrokken. Als Daniël in het verleden van Louis duikt, komt hij tot een verbijsterende ontdekking.

 

 

Contract getekend!

boek blanco.png

Over de titel zijn we het al eens, maar deze houd ik nog even geheim!

Het is nu officieel: vandaag heb ik het contract met de uitgever getekend! Ze gaan aan de slag met de redactie en vormgeving van mijn manuscript. Zo gauw een en ander voltooid is, zal ik er mijn licht op laten schijnen. Samen gaan we ervoor zorgen dat het een prachtig boek wordt met  een schitterende cover en sprankelende zinnen. 

Ik heb er zin in! 

Nieuw boek!

boekje.jpg

Bericht van de uitgever:

"Met veel plezier heb ik je nieuwe boek gelezen. Wat ben je er toch een meester in om de nieuwsgierigheid zo goed op te voeren dat je niet anders wilt dan alleen maar verder lezen.
Uitermate boeiend, goed uitgewerkte karakters, kortom: ik wil het graag uitgeven.
Zullen we een afspraak maken?
Laat maar weten wanneer het je past."

Het is zover: over een paar maand zal mijn nieuwe roman het daglicht zien!!

[1]      «      2   |   3   |   4   |   5   |   6      »      [14]