Klaske Bakker Over schrijven en boeken
Klaske Bakker, Over schrijven en boeken!

Presentatie kort verhaal

Elst zuid 7.JPG

Halverwege oktober kreeg ik deze mail van het bestuur van Wijkplatform Elst zuid:

'Onze vraag is of het mogelijk is dat u tijdens die avond (wij verwachten een grote opkomst) een kleine bijdrage aan het programma wilt leveren. Bijvoorbeeld door middel van een kort gesproken column over Elst-Zuid of iets wat voor iedereen herkenbaar is. Wij zijn ervan overtuigd dat dit zeer zal worden gewaardeerd.'

Natuurlijk heb ik daar enthousiast op gereageerd en heb speciaal voor deze avond een kort verhaal geschreven dat zich afspeelt in Elst. Maandagavond was het zover: na het officiële gedeelte heb ik voor een volle zaal mijn verhaal voorgelezen. 

Na afloop kreeg ik veel leuke reacties en ik heb een mooi stapeltje boeken verkocht. Al met al een zeer geslaagde avond!

Het cadeau

P3197805.JPG

Nieuw toegevoegd aan de website: het verhaal 'Het cadeau', dat ook verschenen is in mijn verhalenbundel 'Blauwe tongen'.

Een cadeautje voor wie het nog niet gelezen heeft.

OnsOverbetuwe

Ons overbetuwe.jpg

Zondag 4 september 2016 vond de jaarlijkse Vrijetijdsmarkt plaats in Elst. Een markt waarop clubs en organisaties zich presenteren voor het nieuwe seizoen.

Ook 'OnsOverbetuwe' was die dag actief aanwezig. En daarbij mocht ik aanschuiven om over mijn verhalen op de website te vertellen, maar ook om mijn boek Blauwe tongen te laten zien. 

De belangstelling was groot en ik heb mijn boek bij velen onder de aandacht kunnen brengen.

Het was een geslaagde middag!

Ons Overbetuwe

P3198202.jpg

Vanaf nu ook 'columnist' van www.onsoverbetuwe.nl! Mijn streven is om met enige regelmaat een korte observatie, gedachte of mening weer te geven over wat zich in mijn leefomgeving afspeelt.

De Betuwe heeft mij omarmd, sinds mijn boek 'Blauwe tongen' in maart van dit jaar verschenen is. De winkels legden met enthousiasme mijn boek in de winkels, ik werd geïnterviewd voor RTV Betuwe, ik werd gevraagd om verhalen voor te lezen en ik ben gevraagd om  'columnist' te worden voor www.onsoverbetuwe.nl. Mijn eerste schrijfsel is gisteren geplaatst en de eerste reacties op Twitter zijn al verschenen. Spannend, maar ook erg leuk!

Voordracht in de Bibliotheek van Elst

Bieb voordracht.jpg

Zaterdag 25 juni heb ik voorgedragen uit mijn boek 'Blauwe tongen' in de Bibliotheek te Elst. 

De opkomst was bescheiden, maar de aanwezigen waren enthousiast en het was heel gezellig. Al met al weer een hele leuke ochtend gehad!

Voordracht Ode aan de Linge

IMG-20160619-WA0006.jpg

Zondag 19 juni werd in het Lingepark te Geldermalsen de Kunstmanifestatie Ode aan de Linge gehouden. En ook ik mocht daar twee keer een verhaal voorlezen. Wij arriveerden rond 11uur in het park, alwaar al veel mensen bezig waren met het optuigen of inrichten van hun creatie of plek. De materialen voor de Magic tent, waarin de literatuur die dag een plek zou krijgen, lagen al klaar op het veld, maar moesten nog tot een tent gevormd worden. Samen gingen wij aan de slag en de tent die na veel geharrewar ontstond, was al een kunstwerk an sich.

Na de opening rond twaalven door de burgermeester begon het echte werk. Publiek stroomde toe. Er waren schilderijen en kunstwerken te zien. Kinderen toonden hun acrobatische talenten, muziekbands wisselden elkaar af, er was eten en drinken...En ook wisten de mensen 'onze tent' te vinden. Telkens voldoende aandacht voor de gedichten die werden voorgelezen en de verhalen die werden verteld. Ik las twee keer een verhaal voor uit 'Blauwe tongen', gezeten in de schommelstoel, de mensen in een kringetje om mij heen. De zon scheen. Het was een prachtige dag!

Het leven als schrijfster

P3198210.jpg

Het is bijna drie maanden geleden dat ik mijn debuut, de verhalenbundel 'Blauwe tongen' tijdens een feestelijke bijeenkomst gepresenteerd heb. Zoals ik in het vorige nieuwsbericht al schreef, is er sindsdien veel gebeurd. Het boek is goed ontvangen en het heeft zijn plek gevonden in de boekwinkels in de regio. Het ligt op prachtige plekken naast boeken van bekende schrijvers. Ook online heeft het zijn weg gevonden en op bol.com zijn een paar mooie reviews verschenen.

Na de eerste opwinding en momenten van verbazing is ondertussen de rust weergekeerd en lijkt alles zo normaal. Dat mijn boek in de winkel ligt, dat mensen er iets over zeggen, dat onbekende mensen opeens mijn naam kennen, dat ik mag optreden tijdens een kunstmanifestatie, dat de bibliotheek blij is dat ik een voordracht wil verzorgen, dat men mij vraagt om stukjes te schrijven voor een website, dat ik word uitgenodigd voor een netwerkborrel.

Maar normaal is het voor mij nog steeds niet. Ik moet nog steeds wennen en mijn eigen weg hierin vinden. Dicht bij mezelf blijven, dat is nu de kunst. Mij niet mee laten slepen door het een of ander. En vooral weer gaan schrijven. Op mijn eigen kamertje. Want daar is het allemaal mee begonnen. En dat is hetgene waar ik van houd.

Blauwe tongen: Hoe het gaat

Boek Bruna.jpg

Het gaat hatstikke goed met mijn boek en alles erom heen! Boekwinkels zijn bereid om mijn boek in te kopen en het een mooi plekje in de winkel te geven, ieder op zijn eigen wijze. Zo ligt het bij Dekker van de Vegt in Nijmegen in de hoek met regionale boeken, bij de Primera in Elst in de hoek met cadeauttips, bij de Bruna in Elst in het middenvak tussen boeken van bekende schrijvers en precies naast Carol van Patricia Highsmith ( dat ik nog niet gelezen heb, maar wel al haar zeer spannende thrillers...) en ook bij de Bruna in winkelcentrum Kronenburg te Arnhem ligt het in het middenvakt tussen bekende boeken en met een speciaal voor mijn boek gemaakt bordje als eyecatcher! Deze week volgt boekhandel Polman te Bemmel, de plaats waar ooit mijn schrijfcarriëre begon met de schrijfwedstrijden van TOP Bemmel in samenwerking met Uitgeverij Kontrast. 

En dan vorige week het radiointerview voor RTV Betuwe, tijdens het literair café te Geldermalsen, dat op Bevrijdingsdag is uitgezonden en dat ik volgens mijn geliefden goed heb gedaan.

Ik ben trots en blij dat het zo fijn verloopt en dat zoveel mensen genieten van mijn verhalen. Kijk ook eens in het Fotoalbum, waar ik pas nog weer nieuwe foto's heb toegevoegd.

 

[1]      «      3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [10]