Klaske Bakker, Creatief Schrijven

Klaske Bakker

Creatief Schrijven
 
FL131172.jpg

Heel herkenbaar!

Op zaterdag 13 april 2019 was het eindelijk zover: mijn roman HET FAMILIEWEEKEND werd aan het publiek gepresenteerd en daarmee werd het verhaal van Eefje en haar familie openbaar. Vanaf dat moment kon iedereen lezen wat Eefje en haar broers en zussen vroeger overkomen is. 

Die eerste dagen na de boekpresentatie voelde ik me kwetsbaar en onbeschermd. Ik had geen idee wat er komen zou. Wat men er van zou vinden. Mijn uitgever kon dan wel jubelend zijn, dat was nog geen garantie dat de lezer het boek ook zou waarderen. Misschien had ik wel iets heel belangrijks over het hoofd gezien. Of legde men het al na een paar hoofdstukken weg. Ik moest het rustig afwachten. Er zat niets anders op.

Drie dagen na de verschijningsdatum al, popte er een mail van mijn broer binnen. Ik durfde het bericht bijna niet te openen, had er eigenlijk ook geen tijd voor, want ik was op het werk en de patiënten wachtten op mij ...

'Je boek leest als een trein en ik kon bijna niet stoppen met lezen. Ik heb gisteren de koeien wel gemolken, maar de rest van de dingen die ik nog wilde doen heb ik maar uitgesteld tot vandaag.De hele dag in de ban van je boek en gisteravond had ik het al uit.

Ik vind het een geweldig mooi boek. Spannend, heftig, ontroerend en vlot geschreven. Wat knap van je om alles zo in elkaar te passen!
Toen Eefje de eerste keer over het erf liep en huiverde bij de mestput, dacht ik al: die komt terug in het boek, wat is daar gebeurd? Spannend hoor.

Er zitten veel psychologische gedachten in je boek en dat zet mij en ik weet zeker ook de andere lezers echt aan tot persoonlijk nadenken en meer kun je als schrijver denk ik ook niet verwachten. Mijn complimenten!'

Sindsdien gaat het steeds op deze manier. Met andere woorden, maar met dezelfde strekking. Wat men ook veel zegt is dat het verhaal zo herkenbaar is: de sfeer op de boerderij, de rangorde in het gezin en het stilzwijgen van vroeger.

Mooie woorden, fijne reacties. Hierdoor is voor mezelf de rust weer teruggekeerd. Mijn zelfvertrouwen is terug. Nu maar hopen dat het boek zijn weg naar de lezer weet te vinden. Dat veel mensen plezier gaan beleven aan het verhaal over Eefje en haar familie. Ik heb er alle vertrouwen in!

 

 

 

 

 Terug
Geplaatst: 04-05-2019 16:14:58

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier