Klaske Bakker, Creatief Schrijven

Klaske Bakker

Creatief Schrijven
 
PICT2871 (2).JPG

Terugblik op 'Het familieweekend'

Eind 2019 wenste ik een ieder alle goeds toe voor 2020, met veel geluk, gezondheid en ontspanning. Wie had op dat moment kunnen denken dat je zomaar ziek zou kunnen worden van een onzichtbaar virus en dat de manieren om te ontspannen daarom ingeperkt moesten worden! Kortom: dat alles opeens anders werd! 

Gelukkig is het lezen van een boek al die tijd tot de mogelijkheden blijven behoren en daar heeft mijn roman 'Het familieweekend' ook van kunnen profiteren. De winkels die mijn boek in de collectie hebben opgenomen hebben het boek goed verkocht en via- via is de verkoop geleidelijk aan doorgegaan.

Bibliotheken in heel Nederland hebben 'Het familieweekend' opgenomen in hun collectie en een aantal daarvan heeft mijn boek een tijdje uitgelicht. Mijn uitgever heeft de indruk dat het vele malen is uitgeleend. De officiële uitleencijfers verwacht ik binnenkort.

Ook is mijn boek in opdracht van de Koninklijke Bibliotheek omgezet in braille en als luisterboek ingelezen door Stichting Dedicon ten bate van blinden en slechtzienden, die op die manier ook kunnen genieten van mijn verhaal via Bibliotheekservice 'Passend lezen'. 

Al met al ben ik blij en trots hoe het 'Het familieweekend' vergaan is. Het is nog steeds overal te koop via online boekenwinkels en ook thuis heb ik nog een klein stapeltje liggen voor wie graag een gesigneerd exemplaar ontvangt.

Begin dit jaar ben ik voorzichtig begonnen aan mijn derde roman. Een vaag idee, een gebeurtenis, een gedachte... al fietsend en wandelend kwamen er steeds meer ideeën en kreeg het verhaal in mijn hoofd steeds verder vorm. Dat het deze keer op een Grieks eiland moest gaan plaatsvinden dat stond al een tijdje vast en het idee was dan ook om in de zomer alvast enige research te doen, de sfeer nog eens goed in me op te nemen, de details van de planten, het landschap en de zee te observeren en te beschrijven. Maar helaas is het ook daar niet van gekomen en dus ben ik begonnen vanuit mijn herinneringen aan jarenlange zomervakanties in dat prachtige mediterrane land en pak ik zo nu en dan de foto-albums erbij om de herinneringen in te kleuren. Het begin is er, het verhaal in grote lijnen is er... In alle rust zal ik het boek gaan schrijven. Heerlijk om aan iets nieuws te beginnen!

 Terug
Geplaatst: 30-10-2020 14:14:57

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier