Klaske Bakker, Creatief Schrijven

Klaske Bakker

Creatief Schrijven
 
Het verlaten tuinhuis op Samos

Het verlaten tuinhuis op Samos

Een paar weken geleden vierden we vakantie op ons favoriete Griekse eiland Samos. Degenen die HET VERLATEN TUINHUIS hebben gelezen, zullen weten dat Samos als decor heeft gediend voor dit boek. De basaltblokken aan de kust die het eiland moeten beschermen tegen het bulderende water van de zee, de schattige dorpjes van weleer die nu iets armoedigs uitstralen en natuurlijk de olijf- en citroenbomen rondom het vakantiehuis van Daniël en Fay met het zelfgebouwde tuinhuisje aan de waterrand.

Zoals altijd als ik op stap ga, had ik een paar exemplaren van mijn boek in de tas gestopt. Voor het geval iemand naar mijn boek zou vragen of om het misschien zelf te gaan verkopen in ons hotel of op een kleedje bij het strand. Ik zou wel zien. Dat het geheel anders en beter zou uitpakken, dat had ik niet kunnen bedenken. 

Op een dag waren we in Samosstad en brachten een bezoek aan Kosmos, de boekenwinkel van Mary. We kwamen aan de praat over lezen en boeken en ze had al snel door dat we uit Nederland kwamen. Ze was zo aardig en zo geïnteresseerd, dat ik in alle bescheidenheid durfde te vertellen dat ik zelf ook boeken schrijf en dat ik voor mijn laatste boek Samos als decor had gebruikt. Dat vond ze zo leuk en ze bood aan om mijn boek in haar winkel te verkopen. En zo geschiedde: de andere dag heb ik mijn boeken gebracht, zij betaalde mij de 'boekhandelsprijs' (echt top) en we werden vrienden op Facebook.

Gisteravond laat, een berichtje in mijn mailbox van een onbekende man: 

"Leuk om dat boek te vinden op Samos waar ik net op vakantie ben. Zelf ben ik een gepensioneerde Nederlander die op Lesvos woont. De bootreis van Mytilini naar Vathy was al een avontuur, maar om een goed Nederlands boek te vinden: geweldig. Jammer dat ik het waarschijnlijk uit heb tegen morgenochtend aan; ik kan het bijna niet neerleggen. Waarom staat dit boek nog niet op Goodreads? 'Het familie weekend' zal ik ook lezen als ik het te pakken kan krijgen! Bedankt voor dit verhaal. Groet, L. "

Mooier zal het niet worden!

 

 

 Terug
Geplaatst: 27-07-2022 11:52:38

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier