Klaske Bakker, Creatief Schrijven

Klaske Bakker

Creatief Schrijven
 
9789464934175_front.jpg

Valentijnschrijfwedstrijd

En toen had ik zomaar weer eens zin om mee te doen met een schrijfwedstrijd. Het thema was 'Ik vertrek' en deze twee woorden moesten een paar keer terugkomen in de tekst, die maximaal 2000 woorden mocht bevatten. Daarnaast moest het een romantisch verhaal worden.

Het was zondagmiddag en het regende. Ik keek naar buiten, pakte mijn pen en begon te schrijven. En net als vroeger, toen ik nog veel vaker schreef, kwamen de woorden vanzelf en ontrolde het verhaal zich alsof het al langer bestond. 

De daarop volgende week las ik het nog eens door, verbeterde een en ander, schoof wat met de tekst, zette de puntjes op de i en toen vond ik het goed genoeg. Of, zoals een van mijn cursisten eens verzuchtte: 'Dit is het. Beter kan ik niet.'

Zoals dat met schrijfwedstrijden gaat, moet je daarna lange tijd wachten. En net op het moment dat je die hele wedstrijd bijna alweer vergeten bent, floept daar het bericht je mailbox binnen. 

En dit was het bericht dat ik ontving:

"Ik heb prachtig nieuws voor je! Jouw verhaal is geselecteerd voor de bundel van de Valentijnprijs. Jouw verhaal heeft heel goed gescoord en daarom sta je tevens in de shortlist."

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op zaterdag 21 april was de uitreiking. Ondanks een mooi juryrapport, heb ik helaas niet gewonnen. Wel ben ik een ervaring rijker en kan ik weer een verhalenbundel met een van mijn verhalen toevoegen aan mijn oevre. 

Reactie van één van de juryleden: "Het verhaal van Aafke die wegvlucht van haar narcistische man Tim. Ze gaat stiekem naar een ex-vriend van haar, Pepijn. Op weg naar hem beseft ze dat het een hele gok is, want houdt hij nog steeds van haar en is zijn leven niet geheel veranderd? Gelukkig voor Aafke zit het met zijn liefde voor haar wel goed. Een fijn verhaal dat heel goed verzorgd is opgeschreven. Een echte feelgood met een scherp contrast tussen haat en liefde. Het plot is wat recht toe recht aan, maar door de goede schrijfstijl en het filmische element blijft het me tot het einde boeien. Het thema “ik vertrek” is goed verwerkt en het is knap dat de personages ondanks het beperkte woordenkader toch heel goed zijn uitgediept. Ja, het las lekker weg. Heel graag gelezen!"

 Terug
Geplaatst: 22-05-2024 18:44:52

Reacties

Trots op mijn 'juf'...

Reageer

Xta22-05-2024 23:54

Reactieformulier