Klaske Bakker, Over schrijven en boeken!

Nieuw jasje

De zomer loopt ten einde, de vakanties zijn voorbij en volgende week begint alles weer. Zo ook een nieuw schrijfseizoen met allerlei plannen en activiteiten in het vooruitzicht. Tijd voor een update van mijn website die al weer een paar jaar bestaat. Met behulp van Tim, mijn personal webdesigner, heb ik alles een nieuwe frisse look gegeven. Ik zelf ben er erg blij mee!

Nieuw boek

mooi_10.jpg

Regelmatig vragen mensen aan mij of ik al bezig ben met een nieuw boek. 

'Natuurlijk,' zeg ik dan.

'Waar gaat het over?'

'Over een familie.'

'Jouw familie?'

'Nee, een familie. En over wat er vroeger gebeurd is.'

'Klinkt spannend.'

'Dat is het ook.'

 

 

Blauwe tongen: 1 jaar!

in de boekwinkel.jpg

Vandaag precies een jaar geleden is mijn boek Blauwe tongen verschenen. Het was een feestelijke dag en de start van een bewogen jaar, waarin van alles is gebeurd: presentaties, interviews, krantenartikelen en veel persoonlijke reacties.

Er is een mooi aantal boeken verkocht. Gelukkig maar. Want dat wil je natuurlijk als schrijver: dat men je boek koopt, het leest en het ook nog leuk vindt. Volgens de uitgever mag ik tevreden zijn, zij is dat in ieder geval en ja, ik ben het ook! 

Nog steeds is het boek overal te koop, dus ben je er nog niet aan toegekomen: pak dan nu je kans!

Vrouwen van nu tijdens Internationale Vrouwendag

20170301_173800.jpg

'Vrouwen die het verschil maken' is het thema van de avond die Vrouwen van Nu te Elst organiseert tijdens Internationale Vrouwendag op woensdag 8 maart a.s. 

Ook ik mag op die avond spreken over mijn passie voor schrijven, de totstandkoming van mijn boek en hetgene wat me inspireert en bezighoudt.

Ik heb er erg veel zin in!

Korte verhalen

ons dorp.jpg

Eens per 14 dagen schrijf ik een kort verhaal voor de website 'Ons Overbetuwe- voor en door bewoners'. Ik probeer hierbij dichtbij huis te blijven. Te schrijven over wat ik gehoord, gezien of beleefd heb. Het is elke keer weer een uitdaging om iets in weinig woorden te vatten. 

Gezien de reacties worden de verhaaltjes gewaardeerd. Via de link naar Facebook krijg ik regelmatig positieve feedback, zoals 'heel herkenbaar',' het is alsof ik er zelf fiets' en 'ik zie het het helemaal voor me'. Alle reden om hier nog een tijd mee door te gaan.

Een aantal verhalen is te lezen op mijn website. Voor een volledig overzicht: 

https://www.onsoverbetuwe.nl/deze-site1/verhalen-van-klaske-bakker

Presentatie kort verhaal

Elst zuid 7.JPG

Halverwege oktober kreeg ik deze mail van het bestuur van Wijkplatform Elst zuid:

'Onze vraag is of het mogelijk is dat u tijdens die avond (wij verwachten een grote opkomst) een kleine bijdrage aan het programma wilt leveren. Bijvoorbeeld door middel van een kort gesproken column over Elst-Zuid of iets wat voor iedereen herkenbaar is. Wij zijn ervan overtuigd dat dit zeer zal worden gewaardeerd.'

Natuurlijk heb ik daar enthousiast op gereageerd en heb speciaal voor deze avond een kort verhaal geschreven dat zich afspeelt in Elst. Maandagavond was het zover: na het officiële gedeelte heb ik voor een volle zaal mijn verhaal voorgelezen. 

Na afloop kreeg ik veel leuke reacties en ik heb een mooi stapeltje boeken verkocht. Al met al een zeer geslaagde avond!

Het cadeau

P3197805.JPG

Nieuw toegevoegd aan de website: het verhaal 'Het cadeau', dat ook verschenen is in mijn verhalenbundel 'Blauwe tongen'.

Een cadeautje voor wie het nog niet gelezen heeft.

OnsOverbetuwe

Ons overbetuwe.jpg

Zondag 4 september 2016 vond de jaarlijkse Vrijetijdsmarkt plaats in Elst. Een markt waarop clubs en organisaties zich presenteren voor het nieuwe seizoen.

Ook 'OnsOverbetuwe' was die dag actief aanwezig. En daarbij mocht ik aanschuiven om over mijn verhalen op de website te vertellen, maar ook om mijn boek Blauwe tongen te laten zien. 

De belangstelling was groot en ik heb mijn boek bij velen onder de aandacht kunnen brengen.

Het was een geslaagde middag!

[1]      «      2   |   3   |   4   |   5   |   6      »      [9]