Klaske Bakker Over schrijven en boeken
Klaske Bakker, Over schrijven en boeken!

Vrouwen van nu tijdens Internationale Vrouwendag

20170301_173800.jpg

'Vrouwen die het verschil maken' is het thema van de avond die Vrouwen van Nu te Elst organiseert tijdens Internationale Vrouwendag op woensdag 8 maart a.s. 

Ook ik mag op die avond spreken over mijn passie voor schrijven, de totstandkoming van mijn boek en hetgene wat me inspireert en bezighoudt.

Ik heb er erg veel zin in!

Korte verhalen

ons dorp.jpg

Eens per 14 dagen schrijf ik een kort verhaal voor de website 'Ons Overbetuwe- voor en door bewoners'. Ik probeer hierbij dichtbij huis te blijven. Te schrijven over wat ik gehoord, gezien of beleefd heb. Het is elke keer weer een uitdaging om iets in weinig woorden te vatten. 

Gezien de reacties worden de verhaaltjes gewaardeerd. Via de link naar Facebook krijg ik regelmatig positieve feedback, zoals 'heel herkenbaar',' het is alsof ik er zelf fiets' en 'ik zie het het helemaal voor me'. Alle reden om hier nog een tijd mee door te gaan.

Een aantal verhalen is te lezen op mijn website. Voor een volledig overzicht: 

https://www.onsoverbetuwe.nl/deze-site1/verhalen-van-klaske-bakker

Presentatie kort verhaal

Elst zuid 7.JPG

Halverwege oktober kreeg ik deze mail van het bestuur van Wijkplatform Elst zuid:

'Onze vraag is of het mogelijk is dat u tijdens die avond (wij verwachten een grote opkomst) een kleine bijdrage aan het programma wilt leveren. Bijvoorbeeld door middel van een kort gesproken column over Elst-Zuid of iets wat voor iedereen herkenbaar is. Wij zijn ervan overtuigd dat dit zeer zal worden gewaardeerd.'

Natuurlijk heb ik daar enthousiast op gereageerd en heb speciaal voor deze avond een kort verhaal geschreven dat zich afspeelt in Elst. Maandagavond was het zover: na het officiële gedeelte heb ik voor een volle zaal mijn verhaal voorgelezen. 

Na afloop kreeg ik veel leuke reacties en ik heb een mooi stapeltje boeken verkocht. Al met al een zeer geslaagde avond!

Het cadeau

P3197805.JPG

Nieuw toegevoegd aan de website: het verhaal 'Het cadeau', dat ook verschenen is in mijn verhalenbundel 'Blauwe tongen'.

Een cadeautje voor wie het nog niet gelezen heeft.

OnsOverbetuwe

Ons overbetuwe.jpg

Zondag 4 september 2016 vond de jaarlijkse Vrijetijdsmarkt plaats in Elst. Een markt waarop clubs en organisaties zich presenteren voor het nieuwe seizoen.

Ook 'OnsOverbetuwe' was die dag actief aanwezig. En daarbij mocht ik aanschuiven om over mijn verhalen op de website te vertellen, maar ook om mijn boek Blauwe tongen te laten zien. 

De belangstelling was groot en ik heb mijn boek bij velen onder de aandacht kunnen brengen.

Het was een geslaagde middag!

Ons Overbetuwe

P3198202.jpg

Vanaf nu ook 'columnist' van www.onsoverbetuwe.nl! Mijn streven is om met enige regelmaat een korte observatie, gedachte of mening weer te geven over wat zich in mijn leefomgeving afspeelt.

De Betuwe heeft mij omarmd, sinds mijn boek 'Blauwe tongen' in maart van dit jaar verschenen is. De winkels legden met enthousiasme mijn boek in de winkels, ik werd geïnterviewd voor RTV Betuwe, ik werd gevraagd om verhalen voor te lezen en ik ben gevraagd om  'columnist' te worden voor www.onsoverbetuwe.nl. Mijn eerste schrijfsel is gisteren geplaatst en de eerste reacties op Twitter zijn al verschenen. Spannend, maar ook erg leuk!

Voordracht in de Bibliotheek van Elst

Bieb voordracht.jpg

Zaterdag 25 juni heb ik voorgedragen uit mijn boek 'Blauwe tongen' in de Bibliotheek te Elst. 

De opkomst was bescheiden, maar de aanwezigen waren enthousiast en het was heel gezellig. Al met al weer een hele leuke ochtend gehad!

Voordracht Ode aan de Linge

IMG-20160619-WA0006.jpg

Zondag 19 juni werd in het Lingepark te Geldermalsen de Kunstmanifestatie Ode aan de Linge gehouden. En ook ik mocht daar twee keer een verhaal voorlezen. Wij arriveerden rond 11uur in het park, alwaar al veel mensen bezig waren met het optuigen of inrichten van hun creatie of plek. De materialen voor de Magic tent, waarin de literatuur die dag een plek zou krijgen, lagen al klaar op het veld, maar moesten nog tot een tent gevormd worden. Samen gingen wij aan de slag en de tent die na veel geharrewar ontstond, was al een kunstwerk an sich.

Na de opening rond twaalven door de burgermeester begon het echte werk. Publiek stroomde toe. Er waren schilderijen en kunstwerken te zien. Kinderen toonden hun acrobatische talenten, muziekbands wisselden elkaar af, er was eten en drinken...En ook wisten de mensen 'onze tent' te vinden. Telkens voldoende aandacht voor de gedichten die werden voorgelezen en de verhalen die werden verteld. Ik las twee keer een verhaal voor uit 'Blauwe tongen', gezeten in de schommelstoel, de mensen in een kringetje om mij heen. De zon scheen. Het was een prachtige dag!

[1]      «      2   |   3   |   4   |   5   |   6      »      [9]