Klaske Bakker Over schrijven en boeken
Klaske Bakker, Over schrijven en boeken!

Blauwe tongen: verrassend, luchtig en herkenbaar

P3197807.JPG

Inmiddels is het meer dan een maand geleden dat ik mijn boek gepresenteerd heb en in die tijd is er veel gebeurd. Diverse boekwinkels in de buurt hebben mijn boek in de winkel gelegd en a.s. vrijdag word ik over mijn boek geïnterviewd tijdens het Literair café in Le Melangeur te Geldermalsen. Ook zal ik dan een van mijn verhalen voordragen. De avond wordt opgenomen door RTV Betuwe en uitgezonden op donderdag 5 mei van 20.00u- 22.00u. Ook 'live' te beluisteren via www.rtvbetuwe.nl.

En wat het allermooiste is: Ik krijg veel positieve reacties op mijn boek als geheel of de afzonderlijke verhalen.

Een recente reactie:

Ik heb je boek met veel plezier gelezen. De verhalen maken nieuwsgierig, zijn verrassend, luchtig en herkenbaar. Eigenlijk lees ik nooit een boek met korte verhalen, is niet mijn genre. Natuurlijk las ik wel jouw boek...En ik ben blij verrast hoe leuk het kan zijn om een luchtig kort verhaal te lezen, dat steeds opnieuw verrassend is en waarbij je vanaf het begin benieuwd bent wat het plot zal zijn.

Het titelverhaal en "Tomeloos verliefd" springen er voor mij uit vanwege het onverwachte plot en de weg naar het plot toe. En in "Het rode boekje" herken ik elementen van mijn (en onze) gereformeerde achtergrond.

's Avonds voor het slapengaan lees ik altijd, en val dan meestal al lezend in slaap, soms al na een halve bladzij. Jouw verhalen zijn perfect om even mijn gedachten te verstrooien en met een glimlach in slaap te vallen.

Kortom, hartstikke goed dat boek.
Veel succes en ik ben benieuwd naar je volgende boek.

 

 

Blauwe tongen: twee weken later

P3197798.JPG

Zaterdag 19 maart is onder grote belangstelling mijn boek gepresenteerd. Op die dag al tientallen boeken verkocht. Ik was trots en beduusd om alle aandacht. Maar toen...De maandag erna viel ik in het beruchte zwarte gat. Wat nu, zo vroeg ik mij af. Wie gaat verder mijn boek nog kopen. Hoe wordt het ooit bekend bij het grotere publiek. Hoe zorg ik er voor dat het terecht komt tussen de stapels boeken in de boekwinkels. 'Laat het maar aan mij over', zei mijn uitgever. Ik vertrouwde volledig op haar, had geen reden om dat niet te doen. Maar toch. Ik wilde zelf ook zo graag aan de slag. Grip krijgen op de situatie. 

Nu zijn wij twee weken verder. Ik heb regelmatig berichtjes op Facebook geplaatst en zelfs een promotiefilmpje gemaakt. Mijn uitgever heeft een serie persberichten verzonden en recensie-exemplaren verstuurd naar kranten en boekhandels. De Primera in Elst heeft mijn boek gelijk in de winkel gelegd, op een prominente plek. Mijn boek is te vinden op de internetsites van onder andere de Bruna en bol.com, waarop een mooie review verschenen is. De voorraad bij het Centraal boekhuis is al aan het slinken. En misschien nog wel het allerbelangrijkste: de eerste positieve reacties op mijn verhalen komen binnen. 'Ik heb Zwart water gelezen: spannend hoor en heel bijzonder', 'Kaat vond ik een leuk verhaal', 'De eerste gast: mooi!'.

Kortom: Het gaat goed. De trein is aan het rijden en stopt zo nu en dan ergens om nieuwe mensen te laten instappen. Straks zit de trein vol en moet er een nieuw toestel aan worden gekoppeld. En zo wordt hij steeds langer en langer...

 

Blauwe tongen

P3197806.JPG

Blauwe tongen, mijn verhalenbundel, is zaterdag 19 maart 2016 verschenen bij uitgeverij Elikser te Leeuwarden. 

Voor familie, vrienden, collega's en andere bekenden heb ik samen met mijn uitgever een boekpresentatie gehouden in Cultureel Centrum de Wieken te Elst.

Het was een hele gezellige middag en ik heb veel enthousiaste reacties gekregen!

Blauwe tongen

omslag4 (2).png

Blauwe tongen: Nog tien dagen en dan verschijnt mijn verhalenbundel!

Samen met mijn uitgever ben ik druk met de laatste voorbereidingen voor de presentatie en en het maken van een promotieplan voor de verkoop. 

Ik hoop dat het via verschillende kanalen zijn weg vindt naar de lezer!

Blauwe tongen

foto boek 2 (2).jpg

Mijn boek is af!

19 maart 2016 zal mijn debuut verschijnen:

Blauwe tongen bij Uitgeverij Elikser te Leeuwarden!

Hoe ver is het met mijn boek?

blaadjes.jpg

De uitgever en ik hebben wekelijks contact over de teksten, de kleuren, de vormgeving en de planning. De titel staat vast. De omslag is gekozen. De laatste redactieronde zit er aan te komen...

Ondertussen bezig met het zoeken naar een geschikte locatie voor mijn boekpresentatie...Zoals het nu lijkt ligt mijn boek in de winkel voordat de lente zijn aanvang neemt!

Alle onzekerheid is weg. Het wordt gewoon hartstikke prachtig!

Boek in wording

boek blauw.jpg

Het gaat allemaal prima met het proces van manuscript tot boek. De eerste redactieronde is geweest, de opmaak van de tekst is in concept klaar en er zijn al een paar ideeën voor de omslag ontworpen.

En wij zijn het ook al eens over de titel. Maar die blijft nog even geheim!

De Beste Wensen voor 2016

nieuwjaar.jpg

Beste lezers van mijn website,

Ik wens jullie allemaal het allerbeste voor het Nieuwe Jaar! 

Ik hoop dat iedereen weer veel mooie boeken gaat lezen. Lekker wegdromen in een andere wereld.

Voor mij zal het een bijzonder jaar worden, omdat mijn eerste verhalenbundel zal verschijnen. Spannend, maar vooral ook leuk!

Klaske

[1]      «      4   |   5   |   6   |   7   |   8      »      [10]