Klaske Bakker Over schrijven en boeken
Klaske Bakker, Over schrijven en boeken!

It giet oan

elikser.jpg

Deze week heb ik mijn contract getekend bij Uitgeverij Elikser te Leeuwarden!

Ik ben ontzettend blij dat het boek er nu echt gaat komen. En ik heb er alle vertrouwen in dat het heel mooi gaat worden, mede gezien het enthousiasme van de uitgever, Jitske Kingma.

Voor de zomer ligt het in de winkel!

 

Nijmeegse literatuurprijs

Vrijdagavond was de spannende uitreiking van de Nijmeegse literatuurprijs. 

Mijn doel was om de lijst van tien genomineerden te halen. Dat is gelukt! 

Nijmeegse Literatuurprijs 2015:
1
Muizen en chocola
Marjon Klomps
2
Rijke stinkerds
Hein van der Schoot
3
Een groot feest
Marc Colsen
4
Honderdvijftien
Tim Crutzen
5
Gapershof, Nijmegen
Pieter Bas Kempe
6
Intercontinentaal / Stilleven met rooms-katholieke keukentafel / De verkenner
Rik Sprenkels
7
Openingszetten
Cyril Lansink
8
Barbara
Klaske Bakker
9
Zebra
Pim Franssen
10
Morbide obesitas / Uit de tijd / Vol van genade
Frits Hendriks

Nieuwe uitgever

Helaas heb ik afscheid moeten nemen van mijn eerste uitgever. Ook tot hun eigen spijt hebben ze niet kunnen waarmaken, wat ze mij beloofd hadden. 

Daarom ben ik op zoek gegaan naar een andere uitgever.  4 oktober jl. heb ik mijn manuscript verstuurd en al na vijf weken kreeg ik een positieve reactie: ze willen graag mijn verhalen uitgeven.

Inmiddels ben ik bij hen op bezoek geweest en het voelde heel goed. Deze week hoop ik het contract te ondertekenen. Deze keer heb ik er een uiterste termijn voor uitgave in laten opnemen, namenlijk 21 juni 2016! 

Zo gauw alles beklonken is, laat ik het weten!

 

Van Gogh

gele huis.jpg

Vorige week zondag heb ik het Van Gogh museum in Amsterdam bezocht. Ik vind zijn schilderijen prachtig en heb erg genoten.

Van Gogh vond het belangrijk om een bepaalde sfeer neer te zetten. Dat vond hij belangrijker dan de details. Ook hield hij van het schilderen van alledaagse taferelen.

Toen ik dit alles zo hoorde via mijn digitale gids, leek het bijna over mijzelf te gaan. Bij het schrijven vind ik het neerzetten van een bepaalde sfeer ook erg belangrijk en ook ik vind het leuk om over de gewone dingen van de dag te schrijven.

Er is echter één heel groot verschil: Zijn talent was natuurlijk honderdduizendmaal groter dan het mijne!

Nijmeegse literatuurprijs

Ook dit jaar heb ik weer een verhaal ingezonden voor de Nijmeegse Literatuurprijs.

Elke keer weer leuk en spannend om aan wedstrijden mee te doen. Het daagt mij uit om mijn best te doen. Mijn schrijfstijl weer eens kritisch te bekijken.

Op vrijdag 11 december is de feestelijke prijsuitreiking in Bibliotheek de Mariënburg te Nijmegen.

De winnaar krijgt een geldbedrag en het verhaal wordt gepubliceerd in regionale kranten en tijdschriften.

Ook wordt de winnaar uitgenodigd om het verhaal voor te lezen op het Nijmeegse boekenfeest in maart. Dit laatste: daar doe ik het voor!

SchrijfretraƮte

20150929_085800.jpg

Afgelopen week gebivakkeerd op Landgoed Ter Wupping in Onstwedde voor een Schrijfretraîte. Elke dag heb ik genoten: van de prachtige omgeving, van de aardige mensen, het lekkere eten en de glazen wijn bij het haardvuur. 

En natuurlijk waar wij voor kwamen: Het Schrijven. Hele goede en prettige coaching gehad van Maaike. Zij heeft er voor gezorgd dat ik 'mijn eigen stijl' weer opgepakt heb en op die manier weer ontspannen verder kan met het boek waar ik dit jaar aan begonnen ben. Ook van de andere retraîtegangers veel opgepikt ten aanzien van het schrijven, maar ook met betrekking tot het uitgeven.

Al met al dus een zeer nuttige, maar vooral ook hele gezellige week!

 

Er zijn (nog) geen artikelen geplaatst.

Redacteurenavond

Donderdagavond zat ik met mijn medecursisten weer in Boekhandel Scheltema aan het Rokin in Amsterdam. Een debutant en zijn redacteur vertelden over de totstandkoming van zijn boek. Bloed, zweet en tranen. Een boek komt er alleen als je over veel doorzettingsvermogen bezit. Zo werd weer eens duidelijk.

Tijdens het tweede deel van de avond kreeg ik persoonlijke feedback op mijn verhaal 'Thuiskomst' van een literair agent. Zij roemde de sfeer van het verhaal. Later op de avond bij de borrel, gaf zij aan dat zij ter zijner tijd de roman die ik aan het schrijven ben, graag wil lezen.

Nog even doorzetten dus.

Al met al een zinvolle, maar vooral weer gezellige avond!

[1]      «      5   |   6   |   7   |   8   |   9      »      [10]