Klaske Bakker, Over schrijven en boeken!

Klaske Bakker

Over schrijven en boeken

Er zijn (nog) geen artikelen geplaatst.

Redacteurenavond

Donderdagavond zat ik met mijn medecursisten weer in Boekhandel Scheltema aan het Rokin in Amsterdam. Een debutant en zijn redacteur vertelden over de totstandkoming van zijn boek. Bloed, zweet en tranen. Een boek komt er alleen als je over veel doorzettingsvermogen bezit. Zo werd weer eens duidelijk.

Tijdens het tweede deel van de avond kreeg ik persoonlijke feedback op mijn verhaal 'Thuiskomst' van een literair agent. Zij roemde de sfeer van het verhaal. Later op de avond bij de borrel, gaf zij aan dat zij ter zijner tijd de roman die ik aan het schrijven ben, graag wil lezen.

Nog even doorzetten dus.

Al met al een zinvolle, maar vooral weer gezellige avond!

Schrijversacademie

Vandaag bericht gekregen van Schrijversacademie Scheltema.

Donderdag 27 augustus a.s. ben ik, samen met de andere 22 geselecteerden voor de masterclass, uitgenodigd voor de redacteurenavond. We krijgen een  gesprek met een redacteur van de Bezige Bij en Nieuw Amsterdam.

Ook zal is er die avond een literair agent aanwezig die ons zal begeleiden.

Heb er heel veel zin in!

vakantie

PICT2861.JPG

Drie weken lang heerlijk vakantie gevierd in Kokkari, Samos, Griekenland. Tochtjes gemaakt door de natuur en door dorpjes gewandeld. Dansvoorstellingen bezocht en het archeoligisch museum in Vathie. Uitslapen, uit eten en cocktails op het terras...

Maar natuurlijk ook heel veel boeken gelezen: 

- Wij, D. Nicholls: Prachtig boek. Luchtig, ontroerend, grappig en vooral heel herkenbaar. Zeker aan te raden voor de vakantie.

- De IJstweeling, S.K. Tremayne : Vreemd verhaal. Moest moeite doen om het uit te lezen. Geen aanrader.

- De man zonder ziekte, A. Gunberg: Prachtig boek. Met een veelzeggende boodschap. Zoals altijd weer heel goed geschreven.

- De vegetariër, Han Kang: Onheilspellend. Bijzonder. Ik heb er van genoten.

En zo nu en dan rustig zitten schrijven in ons appartement, aan de grote keukentafel voor de openslaande balkondeuren.

Adriaan van Dis

Donderdagavond was het dan zo ver: Op de bovenste verdieping van boekhandel Scheltema te Amsterdam de ontmoeting met Adriaan van Dis. 

Hij vertelde vol enthousiasme over zijn schrijverschap. Hoe zijn boeken tot stand komen. Over zijn samenwerking met zijn redacteur. Over de discipline die het schrijven van een boek vereist. Maar vooral ook over het plezier wat hij er aan beleeft.

'Als ik schrijf, dan voel ik mij gelukkig', zei hij.

Dat gevoel, dat kan ik met hem delen!

Schrijftalent gezocht

Begin april heb ik gereageerd op de oproep 'Schrijftalent gezocht' van Scheltema's Schrijversacademie. Ik moest daartoe een kort verhaal schrijven à 400 woorden en een cv inleveren.

Vorige week kreeg ik het volgende bericht:

'Je behoort tot de definitieve selectie van Scheltema's Schrijversacademie 2015!  De jury was erg onder de indruk van je verhaal en we zien je graag terug tijdens onze reeks. Op 4 juni gaan we van start met niemand minder dan Adriaan van Dis, die deze week de Libris Literatuurprijs in ontvangst mocht nemen.'

Ik ben hier superblij mee!

Ik zal één keer per maand op donderdagavond afreizen naar Amsterdam voor een workshop met bekende schrijvers.

Aan het eind van de reeks ( februari 2016) moet ik een kort verhaal schrijven, dat meedingt naar kans op publicatie in De Gids en gesprekken met uitgeverijen.

Voor mijn bijdrage: zie tabblad Verhalen ‘Thuiskomst’

Mijn boek

Beste bezoekers van mijn website,

Jullie moeten nog even geduld hebben: 'mijn boek' komt er wel, maar wat later dan voorzien. Ik heb regelmatig mailcontact met de uitgeverij en ze zijn nog steeds enthousiast, maar hebben het momenteel erg druk. 

Ondertussen ga ik gewoon door met schrijven en alles wat er bij hoort. Twee weken geleden op een zondagmiddag naar een leuke workshop geweest van Thomas Verbogt, schrijver en columnist van de Gelderlander. Het was heel leerzaam, maar vooral ook erg gezellig. 

Verder ben ik begonnen met het schrijven van een heus boek. Ik weet precies waar het over moet gaan. Ik vind het erg spannend of het mij gaat lukken om het in zijn geheel te schrijven. Ik heb mijn eigen deadline gesteld op 24 maart 2016, een jaar nadat ik er mee gestart ben.

We zullen zien!

Ondertussen hoop ik dat jullie trouw mijn website blijven bezoeken!

Hartelijke groet, Klaske

Literaire avond

PICT2659.JPG

Zaterdagavond 14 maart heb ik mijn verhaal 'Terugreis' voorgelezen tijdens de literaire avond in theater de Kinkel te Bemmel. De zaal zat vol en ik mocht plaatsnemen in de grote blauwe stoel op het podium. Na afloop een groot applaus. Echt een geweldige ervaring!

[1]      «      8   |   9   |   10   |   11   |   12      »      [12]