Klaske Bakker, Creatief Schrijven

Klaske Bakker

Creatief Schrijven

Een ontspannen 2020, vol verhalen en mooie boeken!

collage.jpg

Beste mensen, beste lezers,

Alle mensen die het afgelopen jaar Het familieweekend gekocht, gelezen, uitgeleend, geleend, gepromoot of gerecenseerd hebben, wil ik heel erg bedanken! Door jullie heeft mijn boek de weg naar de lezer gevonden en heeft het een plek in winkels en bibliotheken veroverd. En dank voor de vele foto's die dit illustreren!

Alle mensen die van lezen en schrijven houden en alle anderen wens ik het komend jaar alle goeds toe! Met veel geluk, gezondheid en ontspanning. En ik hoop een jaar vol met verhalen en mooie boeken!

Liefs Klaske

 

Cadeau voor de Feestdagen!

20191201_103018.jpg

Ook met de familie bij elkaar,
Met Sinterklaas, Kerstmis of Nieuwjaar?
Mijn roman Het Familieweekend:
Een mooi cadeau voor wie ‘t nog niet kent!
Over een stel familieleden,
Terugkijkend op het verleden.
Waarom wilde moeder niets zeggen?
Had ze misschien iets uit te leggen?
En waarom niet met elkaar gedeeld,
Wat zich bij de hut heeft afgespeeld?
En heeft een van hen ooit geweten,
Wat in moeders doos heeft gezeten?

In de boekwinkel

20191124_124550.jpg

Wat motiveerde me om mijn roman Het familieweekend te schrijven? Met welk idee begon ik en hoe kreeg het geheel zijn vorm en smaak? En welke persoonlijke en professionele trucs paste ik toe om schrijfobstakels te overwinnen en het meest optimale resultaat te bereiken?

Hierover heb ik verteld in boekhandel De Toren van Bemmel op zaterdagmiddag 9 november 2019. De opkomst was boven verwachting en het enthousiasme was groot!

Nadien met een aantal mensen gezellig nagepraat over familie, geheimen, herinneringen en wat schrijven voor je kan betekenen. Topmiddag gehad!

Lezing over het schrijven van een roman

Het familieweekend A LR.jpg

ZATERDAG 9 NOVEMBER 16:15 – 17:30 geef ik in boekhandel De Toren van Bemmel een lezing over de lusten en lasten van de romanschrijver. 

Wat motiveerde me om mijn roman Het familieweekend te schrijven? Met welk idee begon ik en hoe kreeg het geheel zijn vorm en smaak? En welke persoonlijke en professionele trucs paste ik toe om schrijfobstakels te overwinnen en het meest optimale resultaat te bereiken?

TOEGANG GRATIS, IEDEREEN IS WELKOM! Wel graag aanmelden via info@torenvanbemmel.nl of 0481-453145 DE TOREN VAN BEMMEL | DORPSSTRAAT 42 BEMMEL

Van Franeker tot Valkenburg

lezende vrouw.jpg

Van Franeker tot Valkenburg en van Denekamp tot Brielle: Het familieweekend is massaal door de bibliotheken ingekocht en daar ben ik bijzonder blij mee! Ik zie dit als erkenning voor de kwaliteit van mijn boek en het geeft me ook de mogelijkheid om het zicht op mijn boek te vergroten. 

Hieronder vind je de recensietekst, zoals die door NBD Biblion is gepubliceerd.

Na het overlijden van hun ouders is het contact tussen de broers en zussen verwaterd. Broer Theo heeft de ouderlijke boerderij overgenomen en runt het bedrijf. Zus Annet organiseert op eigen houtje een familieweekend op deze boerderij en verstuurt een wat formele uitnodiging. Het verhaal volgt het familieweekend van het begin tot het eind en wordt verteld vanuit de ik-persoon, zus Eefje. Er is vroeger veel gebeurd. Tijdens het familieweekend komt er steeds meer boven water. Het begrip naar elkaar toe groeit en
de ouders worden achteraf beter begrepen. Dit komt ook door de doos met dagboeken en foto's van moeder die er blijkt te zijn. De gezamenlijke maaltijden en wandelingen vormen een belangrijk onderdeel van het
weekend, wat voor veel lezers herkenbaar zal zijn. Voor liefhebbers van familieromans.

De auteur is de jongste uit een soortgelijk gezin. Opgegroeid in Stuifzand (Drenthe) en woonachtig in Elst. Er is veel plaatselijke aandacht geschonken aan de verschijning van deze eerste roman. Eerder verscheen de verhalenbundel 'Blauwe tongen'.

Recensent: Iris Stekelenburg-van Halem

Het familieweekend: recensies

20190617_094024.jpg

Na alle mooie en positieve reacties van familie en vrienden verschijnen de laatste weken opeens allemaal officiële recensies. En ook deze beoordelingen van voor mij onbekende mensen zijn mooi en positief! Ik ben hier natuurlijk superblij mee!

De recensies zijn te vinden in het menu op deze website. 

Hieronder de recensie van Anneke van Dijken van Ann's Boeken Blog. Ze  recenseert ook voor bol.com.

"Bij het zien van de mooie cover van Het familieweekend van Klaske Bakker wil je weten wie de mensen zijn, wat hun verhaal is. De titel maakt nieuwsgierig. Het klinkt als dat een familie een gezellig weekend zal hebben met elkaar, maar is dat ook zo?

Het familieweekend van Klaske Bakker zal voor velen herkenbaar zijn. Ondanks dat je met elkaar bent opgegroeid, blijkt het dat je elkaar eigenlijk helemaal niet zo goed kent als je altijd dacht, blijkt het dat iedereen bepaalde momenten anders heeft beleefd en gevoeld. Blijkt dat bepaalde dingen anders zijn gegaan dan je dacht en blijken sommigen meer te weten dan je vermoedde. Pas als beide ouders zijn overleden weet je pas echt hoe hecht of niet hecht de band tussen de kinderen onderling is. Soms hoeft een kleine irritatie er maar voor te zorgen dat de familie uiteen valt. Onder andere over deze onderwerpen gaat het in dit boek. Het kan een aanzet zijn om zelf weer de familiebanden aan te halen als die verbroken is om een of andere reden, om alles uit te praten.
Elk hoofdstuk in Het familieweekend van Klaske Bakker eindigt zo, dat je verder wilt lezen omdat je wilt weten hoe het verder gaat. Je wilt weten wat de geheimen zijn, wat er echt is gebeurd met bepaalde personen, wat er in het verleden gebeurd is op de boerderij. Heel langzaam kom je steeds meer te weten over wat er is gebeurd in het verleden, wat de echte reden van het overlijden van een bepaald persoon is en wat de echte reden van de ruzie van bepaalde personen is, wat de achterliggende reden is en hoe de band met anderen is. Je voelt de angst van de confrontatie, het buitengesloten voelen, de boosheid, de schuldgevoelens, maar ook het geluksgevoel en soms moet je een traantje wegpinken omdat het emotioneel wordt.
Het verhaal laat zien dat je bepaalde nare gebeurtenissen onbewust heel diep weg kunt stoppen tot het moment dat je het niet verwacht eruit komt en wat dat met je kan doen. Hoe een plek waar je jaren later weer logeert al dan niet goede herinneringen kan oproepen en wat dat met je kan doen. Ook laat het zien wat het met een familie kan doen als er over bepaalde gebeurtenissen in de familie niet gesproken mag worden om een bepaalde reden, wat dat met een familie kan doen, hoe dat de sfeer en de banden onderling kan veranderen. Wat het met een familie kan doen als alles uitgesproken wordt, dat je jezelf kan zijn en dat er over alles gepraat kan worden.
Ondertussen worstelt de hoofdpersoon ook nog eens met zichzelf, is ze op zoek naar zichzelf, naar wat ze echt wilt. Het is dan ook jammer dat er geen epiloog is waarin je kan lezen hoe het met de familie verder is gegaan, of ze meer van zulke weekenden hebben gehad op de boerderij en of ze hebben gedaan wat ze tijdens het familieweekend hebben besloten. Tenzij dit het eerste deel is en dat er hierna nog een deel komt, wat wel leuk zou zijn, dan heb ik niets gezegd.
Voor diegenen die op boerderij wonen, zijn opgegroeid, zullen bepaalde dingen herkenbaar zijn zoals bijvoorbeeld de typische boerderijgeur en het wandelen over eigen land. Voor diegenen die niet op een boerderij zijn opgegroeid of er wonen zal het een romantisch beeld geven.

Kortom; Het familieweekend van Klaske Bakker is een aangrijpend verhaal over kinderen uit een gezin die op een bepaald moment uit elkaar zijn gegaan en uiteindelijk tijdens een familieweekend weer bij elkaar komen voor een gezellig weekend, maar of het wel echt een leuk weekend wordt? Het is een streekroman dat voor veel families herkenbaar zal zijn."

Nieuwe auto

auto.jpg

We zijn nu bijna twee maand verder en 'Het familieweekend' heeft, zoals ze dat zeggen, inmiddels de weg naar de lezer weten te vinden. De artikelen in drie verschillende kranten, een interview voor de radio en de berichten op social media zullen daar zeker toe bijgedragen hebben. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat mond-op-mond reclame een grote factor van belang is. Ook is het fijn dat een aantal winkels in de regio mijn boek in hun collectie hebben opgenomen. En het is altijd leuk om te vernemen als iemand nog een boek heeft bijgekocht voor moeder, vriend of buurvrouw.

Het  aardige is dat ik vanuit diverse hoeken reacties op mijn boek krijg. Opeens verschijnen er berichtjes in mijn mailbox van nichten die ik al jaren niet meer gesproken heb. Ook krijg ik via via te horen dat die en die mijn boek heel mooi vond. Velen nemen de moeite om mij van een uitgebreide reactie te voorzien. Dat is fijn. Daar heb ik wat aan. Het mooiste is toch wel dat mensen zeggen dat het zo herkenbaar is en het zo vlot leest, waardoor het nooit echt zwaar wordt. 

Nu de verkoop loopt en het nieuwe er al een beetje af is, wil iedereen graag weten hoeveel ik al verkocht heb. En of ik er ook wat aan verdien. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit zo goed weet wat ik daarop moet antwoorden. Ten eerste omdat ik het zelf niet weet, want het eerste verkoopoverzicht van de uitgever moet ik nog ontvangen. Ten tweede omdat ik ergens binnen in mij vind dat men daar niets mee te maken heeft. Dat ik toch ook niet vraag hoeveel iemand verdient? Toch probeer ik vriendelijk te antwoorden, omdat ik ook wel weet dat het belangstellend bedoeld is. Ik mompel dan vaak dat het prima loopt, dat ik het nog niet precies weet, maar tevreden ben tot nu toe ...

Vandaag voor het eerst, toen een collega die vraag ook weer eens stelde, had ik zomaar opeens mijn antwoord klaar. Ik zei: 'Al heel veel. En natuurlijk verdien ik er goed aan. Morgen ga ik een nieuwe auto kopen!'

 

[1]      «      5   |   6   |   7   |   8   |   9      »      [15]